23/3/12

Γυμνή τυρόπιτα γλυκιά με μέλι και κανέλα
Δαναη Σημαντηρακη23/3/12 0 σχόλια

Συστατικά

8 αβγά
1 κιλό ανθότυρο
500 γρ. μέλι
1 κουταλιά σούπας κανέλα
Φλούδα από μισό λεμόνι
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
1 κουταλάκι σούπας σπορέλαιο

Για το άλειμμα του ταψιού

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Σουσάμι για το πασπάλισμα



Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε. Χτυπάμε τα αβγά με το μέλι πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μίγμα των μυρωδικών, μαζί με την κανέλα και τα ξαναχτυπάμε. Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα. Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και αδειάζουμε το μίγμα. Στρώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο, στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.

http://www.ab.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου