11/3/12

Πάστα Φλόρα
Δαναη Σημαντηρακη11/3/12

Υλικά για 4 μερίδες

Για το φύλλο
250 g βούτυρο
125 g ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
12 g μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Αλκοολούχο ποτό
Για τη γέμιση
250 g μαρμελάδα ροδάκινο




Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συμπληρώνουμε το κονιάκ.
Ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαστική ζύμη. Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε σκεύος τάρτας, καλύπτοντας με τα δάχτυλά μας τα τοιχώματα.
Αλείφουμε τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζήμη πλάθουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε χιαστί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45΄.

Tip:
Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε 125 g καρύδι ψιλοκομμένο στη μαρμελάδα και να γεμίσετε με αυτό τη ζύμη.

http://www.lidl.gr/