10/3/12

Ριζότο με μανιτάρια και ρόκα
Δαναη Σημαντηρακη10/3/12

Συστατικά

100γρ. φρέσκα καφέ μανιτάρια
200γρ. πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
50γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
300γρ. ρύζι για ριζότο
175ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25γρ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150γρ. ρόκα χονδροκομμένη



Εκτέλεση

Τίνα Webb

Μουσκεύετε τα ξερά μανιτάρια σε ένα λίτρο βραστό νερό για 20-30 λεπτά. Σουρώνετε, κρατάτε το ζωμό και τα ψιλοκόβετε. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνετε και τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχετε ψιλοκόψει, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το κρασί και όταν απορροφηθεί αρχίζετε σιγά-σιγά να ρίχνετε το ζωμό από τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό. Τότε ρίχνετε τη ρόκα, ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Αφήνετε το ριζότο να σταθεί σκεπασμένο για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

http://www.ab.gr/