6/3/12

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού
Δαναη Σημαντηρακη6/3/12 0 σχόλια

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ. μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)
το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
2 κ.γ baking powder
σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα



Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).


Διαβάστε περισότερο: Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού http://www.sintagespareas.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου