7/3/12

Τέλειο ελιόψωμο σε 4 βήματα
Δαναη Σημαντηρακη7/3/12 0 σχόλια

Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2κ.γ.αλάτι
30γρ. βούτυρο
1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1/2 κούπα ελιές σε φετάκια
1/2κ.γ. ρίγανη
1/2 κούπα γάλα
1/4 κούπας νερό

για επικάλυψη
2κ.σ. γάλα και
2κ.σ.γραβιέρα



Εκτέλεση
1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
2. Προσθέτετε τη γραβιέρα και τις ελιές, ανακατεύετε και έπειτα ρίχνετε το γάλα και το νερό. Ζυμώνετε μέχρι να βγει μια μαλακή ζύμη.
3. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και την αλείφετε με το γάλα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.
4. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνετε το ελιόψωμο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε κομμάτια.

http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/THS-TEMPELAS/item/34530-Teleio-eliopswmo

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου