3/9/11

Ρολάκια γεμιστά με cream cheese
Δαναη Σημαντηρακη3/9/11

Θα χρειαστούμε:
20-25 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
1/3 κούπας βούτυρο
200 γρ. cream cheese (π.χ φιλαδέλφεια)
100 γρ. ροκφόρ
άνηθο ψιλοκομμένο (περίπου 2 κουταλιές σούπας)
2 κουτ. σούπας σκόνη σκόρδο
σουσάμι και
1 αυγό για το άλειμμα



Στην πράξη:
Με τον πλάστη λεπταίνουμε πολύ καλά τις φέτες του ψωμιού.Ανακατεύουμε καλά τα τυριά, το βούτυρο (λιωμένο), τον άνηθο και τις 2 κουταλιές σκόρδο.
Παίρνουμε μια φέτα, βάζουμε κατά μήκος στην άκρη μια κουταλιά από το μείγμα και διπλώνουμε σε ρολάκι.Καλό θα είναι να μην παραγεμίσετε τα ρολάκια, ώστε να μην σας χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Στο «κλείσιμο», απλώστε ένα πάρα πολύ λεπτό στρώμα από την γέμιση, για να μην σας ανοίξουν τα ρολάκια.Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου..
Τα αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/02/cream-cheese.html