18/11/15

Ψάρι
Δαναη Σημαντηρακη18/11/15

Μήπως απεχθάνεστε τη μυρωδιά που αφήνει στη κουζίνα το τηγανιτό ψάρι; Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι φλούδα πορτοκαλιού, νερό και λίγο γαρίφαλο και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Όχι μόνο θα εξαφανιστεί η άσχημη μυρωδιά ψαριού αλλά η κουζίνα σας θα μοσχομυρίσει πορτοκάλι!

Αφήστε στον πάγκο της κουζίνας δίπλα από μέρος που ψήνετε ή βράζετε το ψάρι σας ένα ρηχό μπολ με λευκό ξίδι! Αν δεν έχετε πολύ ξίδι, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό. Αν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη, βάλτε σε ένα βαποριζατέρ λίγο ξίδι αραιωμένο με νερό (1 προς 4) και ψεκάστε λίγο το χώρο. Μόλις η μυρωδιά του ξιδιού εξατμιστεί θα έχει εξαφανιστεί και το μεγαλύτερο μέρος της μυρωδιάς του ψαριού!Όσοι είμαστε ευαίσθητοι στη μυρωδιά του ψαριού θα λύσουμε το πρόβλημά μας αν:
Πριν μαγειρέψουμε ψάρι τρίψουμε τα σκεύη και τα χέρια μας με φλούδες λεμονιού.
Στύβουμε σ' ένα καυτό τηγάνι ένα λεμόνι και αφήσουμε το χυμό του να εξατμιστεί.
Πλύνουμε το ψάρι με κρύο νερό και, αφού το καθαρίσουμε, το αφήσουμε για 5-6 λεπτά στο ψυγείο, ραντισμένο με χυμό λεμονιού.
Έτσι, το κρέας του και σφιχτό θα γίνει και δεν θα μυρίζει.

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια περάστε τα δάχτυλά σας με αλάτι . Δεν θα κολάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα .

Και αν καθάρισες ψάρια, ακολούθησε τη συνταγή της γιαγιάς: τρίψε τα χέρια σου σε μια λεμονόκουπα. Τέρμα οι μυρωδιές. (womenonly.gr)

Αν θέλετε να ξεπαγώσετε εύκολα τα ψάρια σας, μην τα βρέχετε με χλιαρό νερό, όπως κάνετε και με τις υπόλοιπες τροφές. Ένας πρακτικός τρόπος είναι να τα τυλίξετε μέσα σε μια πετσέτα κουζίνας, την οποία θα έχετε βρέξει πρώτα με νερό και ξίδι. Έτσι τα ψάρια σας θα διατηρήσουν και την γεύση τους και τα θρεπτικά τους συστατικά.
In Category : ,