2/5/12

Λεκέδες διαφοροι
Δαναη Σημαντηρακη2/5/12

Παγωτό: Ξεκινήστε με διάλυμα απορρυπαντικού και συνεχίστε με διάλυμα αμμωνίας και ξιδιού . Ξεβγάλετε καλά με νερό και στεγνώστε την περιοχή πολύ καλά ....

Γάλα: Είτε φρέσκοι είτε παλιοί , οι λεκέδες από γάλα θα πρέπει πρώτα να βουτηχτούν σε κρύο νερό πριν πλυθούν με διάλυμα απορρυπαντικού . Τα διαλύματα αμμωνίας και ξιδιού θα ακολουθήσουν αν πρόκειται για λεκέ που επιμένει τελειώνοντας το καθένα με ένα καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα . .

ή



Ακολουθείστε τις εξής οδηγίες:
Ρίξτε άφθονο κρύο τρεχούμενο νερό στην πίσω πλευρά του λεκέ και πλύνετε το ρούχο αμέσως με απορρυπαντικό της επιλογής σας.
Αν ο λεκές παραμένει αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για μισή ώρα μέσα σε νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 1 μεζούρα απορρυπαντικού, θερμοκρασίας όσο επιτρέπει η ετικέτα του ρούχου. Ελέγξτε πρώτα αν το ρούχο ξεβάφει κάνοντας μια δοκιμή σε ένα εσωτερικό τμήμα του. (myplanet.com.gr)

Γράσα: Καλύψτε το λεκέ με ταλκ , αφήστε 3 λεπτά και βουρτσίστε πολύ δυνατά . Πλύνετε το ρούχο στην πιο δυνατή επιτρεπόμενη θερμοκρασία . Αν το ύφασμα είναι άσπρο βαμβακερό , τρίψτε το λεκέ με βενζίνη γι' αναπτήρες και πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό . Για τα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με ύφασμα ποτισμένο σε νέφτι και πλύνετε με υγρό απορρυπαντικό .

Μούχλα: Μουλιάστε τα λευκά (βαμβακερά) σε διάλυμα χλωρίνης για 10 λεπτά. Πλύντε λευκά ή χρωματιστά στην υψηλότερη επιτρεπτή θερμοκρασία.
In Category : ,