19/5/12

Εύκολο άνοιγμα
Δαναη Σημαντηρακη19/5/12

Δεν ανοίγει εύκολα το βαζάκι της μαρμελάδας; Ξαναδοκιμάστε φορώντας ένα γάντι μπάνιου ή τυλίξτε γύρω από το χέρι σας μία πετσέτα κουζίνας ...

Για να ανοίξετε εύκολα ένα μπουκάλι , περάστε το καπάκι από λίγο ζεστό νερό για λίγα λεπτά και μετά ανοίξτε το .

Αν σπάσει το δακτυλίδι που ανοίγει το κουτάκι των αναψυκτικών ή της μπίρας , μην απελπιστείτε .. Ακόμα και χωρίς ανοιχτήρι μπορείτε να το ανοίξετε εύκολα ! Αρκεί να πιέσετε τη λαβή ενός κουταλιού στο περίγραμμα του ανοίγματος



Πριν να κλείσετε τα βάζα ή τα μπουκάλια με λάδι, μαρμελάδα, μέλι, σιρόπι κλπ καθαρίστε τα με ένα βρεγμένο πανί . Έτσι θα κρατήσετε μακριά τα ζωύφια και θα τα ανοίξετε πιο εύκολα την επόμενη φορά .

Οταν δυσκολεύεστε να ανοίξετε μια γυάλα , γλιστρήστε ένα κατσαβίδι κάτω από το καπάκι και γυρίστε το αργά ώσπου να ακούσετε να παίρνει αέρα η γυάλα ...Η γυάλα θα ανοίξει χωρίς προσπάθεια ..