2/5/12

Σιδέρωμα
Δαναη Σημαντηρακη2/5/12

Καθαρίζετε τακτικά το σίδερό σας , τρίβοντάς το απαλά με ένα κομμάτι ύφασμα , όσο είναι ακόμα ζεστό . Έτσι θα αποφύγετε τα " ίχνη" που μπορεί να αφήσει πάνω στα φρεσκοπλυμένα σας ρούχα ..

Αν η πλάκα του σίδερου κολλάει , τρίψτε την όσο είναι ακόμα χλιαρή με ένα λεπτό κομμάτι πανί , στο οποίο θα έχετε βάλει επάνω τριμμένο κερί . Κατόπιν περάστε την πλάκα με ένα μαλακό πανί .

Εαν κολλησει επανω στην πλάκα κομματι απο συνθετικο ύφασμα, τριψτε το με λεμονοκουπαΑν δεν έχετε σίδερο και το πουκάμισό σας έχει τσαλακωθεί μέσα στην βαλίτσα μην αγχώνεστε. Αφήστε να τρέξει ζεστό νερό από την βρύση της μπανιέρας και κρεμάστε το πουκάμισο σε μία κρεμάστρα, πάνω από τον ατμό, οπότε το ύφασμα θα ξεζαρώσει.

Όταν σιδερώνετε ρούχα διακοσμημένα με χάντρες, ή κεντήματα, βάζετε ένα λεπτό σφουγγάρι στην σιδερώστρα, κάτω από το ρούχο, με το κέντημα προς το σφουγγάρι και σιδερώνετέ το από την ανάποδη.

Εάν η πλάκα του σίδερου έχει υπολείμματα καμένων υφασμάτων τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη οδοντόκρεμα. Εφαρμόστε την σε κρύο ή χλιαρό σίδερο, τρίψτε καλά και ξεπλύνετε με ένα νωπό πανί. Η πλάκα θα γυαλίσει και θα ξαναγίνει σαν καινούργια!

Κατσαρόλα αντί σίδερου
Αν είστε διακοπές και τα ρούχα σας χρειάζονται επειγόντως σίδερο - που, βεβαίως, δεν διαθέτει ο εξοπλισμός του ενοικιαζόμενου δωματίου σας - δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αντ' αυτού μια κατσαρόλα που θα της έχετε βάλει λίγο νερό και θα την έχετε ζεστάνει στο μάτι της κουζίνας ή σε γκαζάκι.

Ζαρωμένα ρούχα
Κρεμάστε τα ζαρωμένα ρούχα σας στο μπάνιο κατά η διάρκεια του ντους. Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν θα μειώσουν αιασθητά τις ζάρες μέσα στα 5 πρώτα λεπτά. Συμβουλή ιδιαίτερα χρήσιμη για ταξίδια.

http://www.adviseme.gr/