19/5/12

Ξύλινα σκεύη κουζίνας
Δαναη Σημαντηρακη19/5/12

Για να μην φουσκώσουν από το πλύσιμο και καταστραφούν γρήγορα τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας , πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά , περάστε τα με ένα βουρτσάκι βουτηγμένο σε λίγο λάδι . Σκουπίστε τα απαλά με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα έτσι για 24 ώρες . Κάθε φορά που το ξύλο σάς φαίνεται στεγνό , επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία

Μην βάζετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας ( κουτάλες μπολ , γουδιά , σανίδες για το κόψιμο κλπ.). Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν το ξύλο να "σκάσει " πολύ πιο γρήγορα .

Για να μην καούν οι ξύλινες πηρούνες στην ψησταριά, ποτίστε τις για αρκετές ώρες στο νερό πριν τις χρησιμοποιήσετε .