11/5/12

Λεκές από κρασί
Δαναη Σημαντηρακη11/5/12

Αντιμετωπίστε το λεκέ όσο πιο γρήγορα μπορείτε και πάντως μη χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό , που θα τον κάνει ανεξίτηλο !! Ο καλύτερος τρόπος είναι να τον σκεπάσετε με αλάτι ( που θα ρουφήξει το υγρό ) και μετά , αφού το αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί, να αφήσετε το ύφασμα να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό . Μετά , πλύνετέ το με τον κλασικό τρόπο .ή

Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγεί το λινό σας τραπεζομάντιλο από κρασί, αλλά ποτέ ακατόρθωτο. Αν ο λεκές είναι παλιός και σκληρός, δοκιμάστε να περάσετε το τραπεζομάντιλο σας με λίγο γλυκερίνη, πριν το βάλετε στο πλυντήριο. Εναλλακτικά της γλυκερίνης, θα μπορούσατε να βουτήξετε τον λεκέ σε λίγο γάλα και μετά ξεβγάλετε με σαπούνι και νερό. Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε λίγο αλάτι στον λεκέ και λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού, το αφήνετε για 1-2 ώρες και το βάζετε για πλύση. Ποτέ δεν θα φανείτε πιο δυνατή μπροστά σε ένα λεκέ από κρασί.

ή

Ακολουθείστε τις εξής οδηγίες:
Χρησιμοποιείστε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνετε το υγρό.
Καλύψτε το λεκέ με αλάτι και αφήστε το να απορροφήσει το κρασί για 30 περίπου λεπτά.
Καθαρίστε το λεκέ με λίγο απορρυπαντικό και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Τέλος, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.
(http://www.myplanet.com.gr)

Πως να αφαιρέσετε λεκέδες από κόκκινο κρασί
Για να αφαιρέσετε τους δύσκολους λεκέδες από κόκκινο κρασί, δοκιμάστε το εξής τρικ. Μουλιάστε το ρούχο σας σε κρύο νερό και ποτίστε τον λεκέ με ένα διάλυμα από χυμό λεμονιού και αλάτι. Μετά από λίγα λεπτά πλύντε το με κρύο νερό. (http://www.adviseme.gr/)
In Category : ,