26/2/12

Λεκές από τσάι
Δαναη Σημαντηρακη26/2/12

Αν είναι πρόσφατος λεκές, τρίψτε με ένα λεμόνι. Αν είναι το ύφασμα μάλλινο η μεταξωτό, διαλύστε έναν κρόκο αυγού σε χλιαρό νερό, τρίψτε τον λεκέ. Ξεβγάλτε.
Αν είναι παλιός λεκές, η γλυκερίνη σε νερό βοηθάει.

http://fe-mail.gr/pages/posts/decoration/decoration2952.php

Για να εξαφανίσετε λεκέ από τσάι ή καφέ στο το ρούχο σας, βάλτε κάτω από το λερωμένο ρούχο ένα στεγνό ύφασμα και ρίξτε στον λεκέ αεριούχο νερό ή σόδα και τρίψτε με πανάκι τον λεκέ.

Αλλο ένα κολπάκι για να καθαρίσουμε λεκέ από τσάι που έπεσε στο ρούχο:
- Μουσκεύουμε το ρούχο με κρύο νερό, μετά ρίχνουμε χυμό από λεμόνι, τρίβουμε και
ξεπλένουμε.

http://meacolpa.blogspot.com
Λεκές από τσάι σε χαλί ή ύφασμα

Για να βγάλετε τον λεκέ ακολουθήστε την πιο κάτω διαδικασία:

1.Διαλύστε ένα κουταλάκι της σούπας ουδέτερου απορρυπαντικού γιά τα πιάτα (να μην περιέχει χλώριο ή άλλα ισχυρά αλκαλικά) σε μιά κούπα τσαγιού χλιαρό νερό και βρέξτε με το διάλυμα ένα λευκό καθαρό πανί. Στη συνέχεια ταμπονάρετε (σφουγγίστε) το λεκέ με το πανί. Μην τον τρίβετε.

2.Διαλύστε ένα τρίτο της κούπας τσαγιού μαγειρική αμμωνία με δύο τρίτα της κούπας νερό.Βρέξτε ένα πανί και ταμπονάρετε το λεκέ με το πανί(μην τον τρίβετε)

3.Επαναλάβετε το πρώτο βήμα.

4.Με ένα σφουγγάρι και καθαρό νερό ξεβγάλετε το λεκέ. Στην συνέχεια με ένα στεγνό πανί ταμπονάρετε τον λεκέ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ να μην αναμιγνύετε αμμωνία με χλώριο.

ΠΑΝΤΑ δοκιμάστε τα προϊόντα ή τα διαλύματα που χρησιμοποιείται για ξελέκιασμα ή για πλύσιμο των υφασμάτινων επιφανειών σε ένα σημείο που δεν είναιεύκολα ορατό για να ελέγξετε την ευαισθησία των χρωμάτων.

http://www.cleaning.gr

Σε ρούχα

Στάξτε λίγη γλυκερίνη στο λεκέ και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ρούχου.

Σε έπιπλα και μοκέτες

Μέθοδος 1:
Στάξτε λίγη γλυκερίνη στο λεκέ και απορροφήστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή ένα λευκό πανί.

Μέθοδος 2:
Βάλτε άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων και νερό σε ένα μπολ ή κουβά και χτυπήστε το μίγμα με ένα σύρμα για να σχηματιστεί αφρός. Απλώστε όσο το δυνατόν γίνεται μόνο τον αφρό στο λεκέ χρησιμοποιώντας ένα πανί ή μαλακή βούρτσα ή μια οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

http://lekedes.gr
In Category : ,