8/5/12

Μπρούτζινα κοσμήματα ανοξείδωτα
Δαναη Σημαντηρακη8/5/12

Για να καθαρίσετε μπρούτζινα είδη (ορειχάλκου). Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε του αρκετό αλάτι, και τρίψτε τα σκεύη σας με αυτό. Τρίψτε τα με νωπό πανί μετά.

Για να επαναφέρετε τα κοσμήματά σας από ελεφαντόδοντο, τρίψτε τα με λεμόνι και λεπτό αλάτι και μετά σκουπίστε. Μια άλλη λύση είναι να τα βουτήξετε σε γάλα. Θα εκπλαγείτε.

Για να επανέρθει το τιρκουάζ χρώμα στο δαχτυλίδι /μενταγιόν σας, βουτήξτε το για μίση ώρα σε καθαρή αμμωνία. Το χρώμα του θα επανέρθει για λίγες μέρες.Τα χρυσαφικά με πέτρες αποκτούν λάμψη αν τα βουτήξετε για λίγο σε οινόπνευμα 90 βαθμών, τα τρίψετε με ένα λινό πανί και τα στεγνώσετε με το πιστολάκι.

Το διαμάντι, η άκουα μαρίνα, καθαρίζονται με σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα, Ξεβγάλτε και στεγνώστε με το πιστολάκι.

Ο νεφρίτης (Jade) αποκτά την χαμένη του λάμψη με μια παραμονή στο ψυγείο.

Τα ατσάλινα είδη καθαρίζονται με ξύδι και καπνιά.

http://fe-mail.gr/

Ανοξείδωτα σκεύη
Έχετε κουραστεί με τα δακτυλικό αποτυπώματα και τα σημάδια του νερού στα ανοξείδωτα σκεύη σας; Σας προτείνουμε μια λύση που θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε - χρησιμοποιείστε baby oil!
Πάρτε ένα φύλλο χαρτί κουζίνας και βάλτε μερικές σταγόνες baby oil επάνω του. Τρίψτε επιμελώς όλες τις επιφάνειες του σκεύους - μετά με ένα καθαρό φύλλο χαρτί σκουπίστε πάνω κάτω ώστε να εξαφανίσετε όλες τις γραμμές και τα σημάδια. Το baby oil υγροποιεί και αραιώνει τους λεκέδες και στο τέλος αφήνει μια πολύ όμορφη γυαλάδα.

http://www.adviseme.gr/