18/5/12

Χρήσεις για τα φίλτρα του καφέ
Δαναη Σημαντηρακη18/5/12

Οι καλύτερες πρακτικές λύσεις μερικές φορές είναι τόσο απλές, που απορούμε πώς δεν τις είχαμε σκεφτεί. Και όμως, καθημερινά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι μας, όπως τα φίλτρα του καφέ, μπορούν να μας λύσουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.
Σιγά σιγά ο ζεστός καφές φίλτρου δίνει τη θέση του στο δροσερό φραπέ και το δυνατό φρέντο. Ωστόσο, τα χάρτινα φίλτρα του καφέ δεν χρειάζεται να περιμένουν στο ντουλάπι. Δείτε παρακάτω με ποιους πρωτότυπους τρόπους μπορούν να σας φανούν χρήσιμα κάθε μέρα στο σπίτι:

1. Γλιτώστε από λεκέδες και ψίχουλα. Κάντε μια τρύπα στον πάτο του φίλτρου, περάστε το παγωτό χωνάκι και δώστε το στα παιδιά, χωρίς να ανησυχείτε για τους λεκέδες στα υφάσματα και τα ρούχα. Επίσης μπορείτε να τους δώσετε τα μπισκότα μέσα στα φίλτρα για να γλιτώσετε από τα ψίχουλα.2. Φίλτρα στις γλάστρες! Βάλτε ένα φίλτρο στον πάτο κάθε γλάστρας, ώστε να συγκρατεί το χώμα που παρασέρνει το νερό μετά από κάθε πότισμα.

3. Προστατέψτε τα ακριβά σερβίτσια. Όταν τοποθετείτε το ένα πιάτο πάνω στο άλλο, βάζετε ανάμεσα τους ένα φίλτρο για να αποφύγετε γδαρσίματα και μικρά σπασίματα.

4. Φίλτρο κρασιού! Αν πέσουν κομματάκια φελλού μέσα στο μπουκάλι του κρασιού όταν το ανοίγετε, φιλτράρετε το με ένα φίλτρο καφέ.

5. Για τα μυρωδικά. Αν θέλετε το άρωμα μόνο των μυρωδικών στα φαγητά κατσαρόλας και τις σούπες, -και όχι τα ίδια τα μυρωδικά- βάλτε τα μέσα σε ένα φίλτρο καφέ και διπλώστε το δυο φορές στην κορυφή για να κλείσει. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα το πετάτε.

http://www.epithimies.gr/


«Θαυματουργά» μπορεί να αποδειχτούν τα φίλτρα του καφέ αφού πέρα από την αυτονόητη χρήση τους, είναι πολύ πρακτικά για αρκετές δουλειές του σπιτιού... Ας ρίξουμε μία ματιά:

1. Με τα φίλτρα μπορούμε να καθαρίσουμε τα τζάμια και τους καθρέπτες μας αν έχει τελειώσει το χαρτί κουζίνας.

2. Μπορούμε να σουρώσουμε το κρασί έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα κομμάτια του φελλού, αν έχει σπάσει την ώρα που ανοίγουμε το μπουκάλι.

3. Ανακυκλώνουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει για τηγάνισμα. Κάποια σούπερ μάρκετ παραλαμβάνουν το λάδι, δίνοντας μάλιστα και χρηματικό ποσό, και το ανακυκλώνουν. Για να το παραδώσουμε καθαρό, πρώτα το σουρώνουμε το με το φίλτρο του καφέ.

4. Με τα φίλτρα μπορούμε να καλύψουμε τα φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μη λερώνουμε το εσωτερικό του φούρνου όταν τα ζεσταίνουμε.

5. Ζυγίζουμε το κομμένο κρέας. Βάζουμε κομμάτια από κρέας στο φίλτρο και τα ζυγίζουμε. Έτσι θα έχουμε το καθαρό βάρος, αφού τα φίλτρα δεν έχουν καθόλου βάρος. Επιπλέον δεν λερώνουμε και τη ζυγαριά.

6. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πανιά για να περάσουμε το χρώμα στα παπούτσια μας, χρησιμοποιώντας το φίλτρο του καφέ.

7. Τέλος, λέμε «αντίο» στις λερωμένες γλάστρες. Απλώνοντας στον πάτο της γλάστρας ένα φίλτρο, πετυχαίνουμε να κρατήσουμε το χώμα επιτρέποντας μόνο το νερό που περισσεύει να φύγει στο πιάτο.

mychannel.gr